Apple en Beatles sluiten akkoord over merknaam en logo's

Print
Apple Inc., fabrikant van onder meer iPod-muziekspelers en Macintosh-computers, heeft maandag meegedeeld dat de lang slepende geschillen met Apple Corps van The Beatles over het gebruik van de merknaam 'Apple' en het gebruik van appel-beeldmerken zijn opgelost.
De nieuwe regeling, die in de plaats komt van een akkoord uit 1991, geeft Apple Inc. het eigendom van alle merknamen met betrekking tot 'Apple'. Apple Inc. verleent Apple Corps daarbij toestemming om sommige van die merknamen te blijven voeren.

Beide ondernemingen draaien zelf op voor de juridische kosten die in de voorbije jaren in het conflict zijn gemaakt. Of de muziekcatalogus van The Beatles nu ook in iTunes beschikbaar komt is onduidelijk; Beatle-nummers waren maandag nog niet in iTMS te verkrijgen, net zo min als in andere online-muziekwinkels overigens.

Apple-CEO Steve Jobs zei blij te zijn dat het conflict is opgelost, "op een manier die het potentieel van verdere onenigheid in de toekomst moet wegnemen". Neil Aspinall, manager van Apple Corps, toonde zich eveneens verheugd en zei uit te zien "naar vele jaren van vreedzame samenwerking".

.

Nu in het nieuws