Agent schoot uit wettige zelfverdediging bij tigerkidnapping

De agent die maandagmiddag de dader van een tigerkidnapping in Neder-over-Heembeek heeft neergeschoten, handelde uit wettige zelfverdediging.

Belga

Dat blijkt uit het eerste onderzoek. De vermoedelijke dader was gewapend en dreigde ermee te schieten. Daarop trok een van de agenten zijn wapen en schoot hem in de buik. Het slachtoffer is zwaargewond.

De politie is nog steeds op zoek naar de tweede dader, waarvan ze het spoor kwijt raakten ter hoogte van de Van Praetbrug.

Maandagmorgen vielen de twee daders binnen bij een werknemer van het postkantoor. Ze verplichtten de vrouw en de acht maanden oude baby van de man in een wagen te stappen en reden naar het kantoor aan de Koning Albertlaan in Neder-over-Heembeek. Met de vrouw als gijzelaar stapten ze het postkantoor binnen. Toen ze opnieuw buiten kwamen werden ze echter opgemerkt door een politiepatrouille.

Een agent schoot een van de overvallers in de buik. De gegijzelde vrouw bleef ongedeerd en het kind bevond zich op dat moment nog steeds in de wagen. Volgens een getuige zou de overvaller geen wapen in de hand hebben gehad.

De tweede dader sloeg op de vlucht met de auto en de baby. Het voertuig werd later teruggevonden en het kind bleek ongedeerd. De politie vermoedt dat de man een bus of tram heeft genomen aan de halte bij de Van Praetbrug.

Nu in het nieuws