Oostende voert campagne tegen zinloos geweld

Print
Het stadsbestuur van Oostende neemt voorlopig geen extra politie-maatregelen naar aanleiding van de dood van Bart Bonroy.
"Je kunt niet op elke straathoek een politieagent zetten. Het echte probleem is dat een 18-jarige met een mes een avond op stap gaat. Dit is een maatschappelijk probleem en dat kunnen we niet oplossen met meer blauw op straat", zei burgemeester Jean Vandecasteele (sp.a) maandagavond.

Vandecasteele bracht een bezoek aan de getroffen familie. Hij benadrukte dat de politie goed werk leverde en de dader snel vatte. De burgemeester kondigde ook aan dat Oostende samen met Gent een campagne start tegen zinloos geweld.

"Er wordt onterecht naar de politie gewezen. Die avond waren er verschillende patrouilles op pad. Ook de hondenbrigade was actief die nacht. Maar deze feiten konden ze niet vermijden. We zullen alle serene manifestaties toelaten, maar zullen de komende dagen niet tolereren dat er misbruik gemaakt wordt van de situatie", aldus zonechef Philip Caestecker van de Oostendse politie.

Burgemeester Vandecasteele kondigde ten slotte aan dat zaterdag, op het ogenblik van de uitvaartplechtigheid, de vlaggen in de stad halfstok zullen hangen. Hij deed ook een oproep aan de Oostendenaars om zaterdag een moment stilte in acht te nemen.

.

Nu in het nieuws