Dheedene: "Ik wil liefst naar Engeland"

Print
ANDERLECHT - Anderlecht start 2001 met duels (Gent thuis en Westerlo uit) die het vorig seizoen bijna de titel kostten. Woensdagavond strijden Koller en co met AA Gent in de Belgische beker. De winnaar speelt volgende woensdag de kwartfinale tegen Germinal Beerschot. Vooral voor Didier Dheedene breken belangrijke weken aan. De transfervrije linksback liet Anderlecht weten dat hij zijn contract niet zal verlengen. Vanaf maandag gaat hij praten met buitenlandse clubs.
De contractbesprekingen met Didier Dheedene slepen al een tijdje aan. De linksachter toonde zich herhaalde malen niet tevreden over de voorstellen die Anderlecht hem deed. Maandagavond sloeg hij een laatste, sterk verbeterd, bod van de Brusselaars af. "Ik heb Anderlecht gezegd dat ik aan deze voorwaarden onmogelijk kon tekenen", aldus Dheedene. "Als ze dit contract vóór nieuwjaar hadden voorgelegd, had ik waarschijnlijk mijn handtekening gezet. Intussen heb ik me laten beïnvloeden door de bedragen die managers me voorgeschoteld hebben".

"Ik apprecieer de eerlijke houding van Anderlecht, dat echt een inspanning gedaan heeft om me te houden. De besprekingen zijn altijd in een vriendschappelijke sfeer verlopen. Ik blaas de bruggen met Anderlecht dan ook niet op, dan zou ik wel goed gek zijn. Als ik de komende weken met niemand overeenstemming kan bereiken, sluit ik niet uit dat ik opnieuw met paars-wit ga praten. Toch is die kans bijzonder klein. Ik kijk in de eerste plaats naar mezelf. De lonen die ik in het buitenland kan verdienen, liggen veel hoger dan in België. Bovendien heb ik voor mezelf uitgemaakt dat ik eens van een buitenlandse competitie wil proeven. Mijn carrière zou niet compleet zijn als ik geen avontuur over de grenzen heb meegemaakt".

Volgende week wordt het voor Dheedene druk onderhandelen. "Zes clubs zijn serieus geïnteresseerd en gaan concrete voorstellen doen. München 1860 is daar één van. Maar het liefst van al ga ik naar Engeland. Dat is altijd een droom geweest. Tussen de kandidaten zitten clubs uit de Premier League. Dat zou prachtig zijn. Toch gok ik niet op één paard. Ik ga met alle kandidaten aan tafel zitten en daarna neem ik een beslissing. Over een 3-tal weken wil ik mijn besluit bekendmaken".

De Schotenaar, die de voorbije 3 seizoenen voor een naar Anderlecht-begrippen 'schamel' loon speelde, krijgt nu een unieke kans om een klapper te maken. "Een mix van sportieve en financiële argumenten zal de doorslag geven. Geld speelt uiteraard een belangrijke rol. Ik ben 29 jaar, heb een uitstekend seizoen gespeeld en ben transfervrij. Het is nu of nooit, ik sta op een kruispunt in mijn carrière. Toch zullen die transferbeslommeringen mijn spel niet beïnvloeden. Dit liedje duurt al 2, 3 maanden. Voor de supporters is het misschien vervelend, maar ik kan die zaken perfect van me afzetten. Ik word niet nerveus. Integendeel, ik heb bewezen wat ik kan, kan me de komende maanden in competitie en Champions League weer tonen én ik ben nu ook kandidaat-Rode Duivel. Waarom zou ik me druk maken? Ik zit in een luxepositie".

Dat is ook de makelaars niet ontgaan. Een transfervrije speler wegbrengen is immers een lucratieve bezigheid. "Vele managers hebben me de jongste dagen gebeld", aldus Dheedene. "Ik ben aangesloten bij SEM, maar ik heb het recht met andere managers te praten. Als ze iets interessants voor mij hebben, ben ik bereid te luisteren. Mijn toekomst staat voorop, maar als dat in orde is, heb ik er geen problemen mee dat anderen aan mij geld verdienen. Tot dusver weigerde SEM te praten met andere makelaars, maar ik hoop dat probleem snel op te lossen met Dirk Degraen", besluit Dheedene.
Nu in het nieuws