Stichting Euro 2000 maakt 734 miljoen frank winst

Print
De Stichting Euro 2000 -de organisator van het EK vorige zomer- maakte 734 miljoen frank winst of geheel in de trend van het EK 18,2 miljoen euro. Dit bedrag wordt onder de twee organiserende landen verdeeld. Zowel België als Nederland belooft het geld integraal voor de jeugdwerking te gebruiken. Daarmee komt bondsvoorzitter Michel D'Hooghe zijn belofte tegemoet.
Concreet noemde hij de oprichting van een nationaal jeugdcentrum 'Centrum Euro 2000', voor de organisatie van stages en voorbereidingen, in Tubeke. Daar wordt momenteel de aankoop van een terrein van 12 hectare onderzocht. Ook zal er de komende maanden een nieuw jeugdopleidingsplan uitgewerkt worden onder leiding van Michel Sablon, hoofd van het sporttechnisch departement.

D'Hooghe ziet het als een geschenk voor de volgende generatie. De Nederlandse bondsvoorzitter Jeu Sprengers viel zijn Belgische collega bij en wil het ook de Nederlandse som integraal besteden aan een masterplan voor de jeugd. Dat plan moet eind 2001 operationeel zijn.
Nu in het nieuws