STVV sluit contract af met Nike

Print
SINT-TRUIDEN - STVV zit niet stil. Dat werd maandagavond nogmaals onderstreept. Als introductie van enkele cruciale weken (herverkiezing raad van bestuur, KPMG-enquête) werd bekendgemaakt dat de Limburgse eersteklasser vanaf volgend seizoen in zee zal gaan met een nieuwe hoofdsponsor. En niet zomaar de eerste de beste. Nike, de grootste sportkledingfabrikant ter wereld, wil samen met Intersport, een keten van sportwinkels met vestigingen in Leuven, Sint-Truiden en Hasselt, in de komende 3 jaar zijn naam verbinden aan STVV. In het contract, dat maandagvoormiddag ondertekend werd, zit een optie voor 3 bijkomende seizoenen.
Daarmee zorgt STVV voor een Belgische primeur. De nationale ploeg niet te na gesproken, heeft Nike zijn naam tot nu toe aan geen enkele voetbalvereniging in ons land verbonden. In het buitenland zijn het enkel de groten, zoals daar zijn Barcelona, PSV, Inter Milaan en Manchester, die zich mogen associëren met de Amerikaanse firma. Waarom in België dan gekozen werd voor een toch bescheiden club als STVV? "Heel simpel, omdat er een belangrijk luik in verband met de jeugd in de overeenkomst is opgenomen", aldus Willy Marguillier van Intersport. "Het gaat namelijk om een full-contract, wat erop neerkomt dat ook alle jeugdploegen met een Nike-uitrusting en met Nike-shoes zullen spelen."

"Wat wedstrijdballen betreft, zitten we nog tot en met volgend seizoen contractueel vast aan Mitre", voegde voorzitter Schepers daar aan toe. "Die situatie moeten we op dat ogenblik herbekijken."

Bijkomende interessante aspecten van de overeenkomst zijn dat alle elftallen van STVV bij gelegenheid gebruik kunnen maken van de trainingsfaciliteiten in Vorst-Laakdal en dat de jongeren bevoorrechte partners zijn voor het bijwonen van wedstrijden van de Rode Duivels. Tenslotte mogen de supporters van STVV zich jaarlijks opmaken voor een aanlokkelijke affiche in de voorbereiding op de competitie. De nieuwe sponsor zal trachten één van de dikke vissen waarmee het al een samenwerkingsverband heeft, te strikken voor een oefenwedstrijd. Voor volgend jaar zou men bijna rond zijn met PSV. Waar die wedstrijd dan eventueel moet doorgaan, is een onbeantwoorde vraag. Dat zal de nabije toekomst uitwijzen. Maar met het aantrekken van Nike hoopt STVV wel deuren (nieuw stadion?) te openen die tot nu toe gesloten bleven, aldus nog voorzitter Leo Schepers.

Cijfers werden op de inderhaast samengeroepen persconferentie niet bekendgemaakt. Maar de nieuwe sponsor heeft wel de reputatie om met aardig wat geld over de brug te komen, als hij een engagement aangaat.

Boffin
In de rand van dit nieuws bevestigde voorzitter Schepers nog de overeenkomst die STVV met Danny Boffin afsloot. "Wij bewonderen de rechtlijnigheid van Boffin die ondanks de enorme druk die Marseille op zijn schouders legde toch koos voor STVV. Hij is trouwens vandaag alles gaan afhandelen in Metz".

Volgens algemeen directeur Jos Vannut is de aansluitingskaart van Boffin op de valreep, voor zaterdagmiddag, gedeponeerd bij de voetbalbond waardoor Boffin zaterdagavond speelgerechtigd is tegen Lierse.
Nu in het nieuws