Geert van Istendael is nieuwe voorzitter PEN Vlaanderen

De schrijver Geert van Istendael is de nieuwe voorzitter van PEN Vlaanderen. De vereniging verkoos een nieuw bestuur tijdens een algemene vergadering. PEN Vlaanderen is de Vlaamse afdeling van de wereldwijde schrijversvereniging PEN International.

Belga

Naast voorzitter van Istendael bestaat het nieuwe bestuur van PEN Vlaanderen uit Ingrid Vander Veken, Guy Posson, Suzanne Binnemans, Hilde Keteleer en Margot Vanderstraeten.

Ontslagnemend voorzitter Stefaan van den Bremt en ondervoorzitter Monika Van Paemel blijven deel uitmaken van het bestuur als erelid.

PEN International ijvert als wereldwijde auteursvereniging voor vrede en internationale verstandhouding. Zij komt op voor vrije meningsuiting en verzet zich tegen elke vorm van censuur. Het lidmaatschap van PEN staat open voor alle erkende schrijvers, redacteurs en vertalers die deze doelstellingen onderschrijven. Het letterwoord PEN staat voor 'poets, playwrights, essayists, editors & novelists'. De internationale organisatie werd in 1921 opgericht, de Vlaamse in 1927.