Enkele nieuwe bizarre wetten van kracht in de VS

Print
In de Verenigde Staten zijn sinds 1 januari enkele nieuwe wetten van kracht. Zo kan iemand die in de staat Californië zijn hond langer dan drie uur per dag aan een boom vastbindt, een geldboete krijgen en wordt het meereizen in de kofferbak verboden.
Het lijkt een beetje vreemd, maar volgens lokale politici nemen minderjarigen leeftijdsgenoten mee in de kofferbak omdat ze zo de wet omzeilen die hen verbiedt jongeren te vervoeren als nog geen jaar in het bezit zijn van hun rijbewijs.

Nog in Californië wordt ook het meegraaien van gratis krantjes strafbaar vanaf 25 exemplaren. Voor wie het niet begrijpt: de maatregel is bestemd om de "vrijheid van meningsuiting en nieuwsgaring" te vrijwaren. Wie een krant steelt, verhindert immers dat iemand anders haar leest en aldus verstoken blijft van (mogelijk) essentiële informatie.
Op overtredingen van het 25-exemplarenprincipe staan boetes tot 250 dollar (190 euro) en, voor recidivisten, tien dagen gevangenis.

Niet alleen in Californië treden een aantal vreemde wetten in werking. Zo mogen mensen die in de staat Illinois een veroordeling op hun actief staan hebben, enkel nog een hond jonger dan drie maanden houden als de huisdieren gecastreerd of gesteriliseerd zijn.

In Colorado moeten mensen die hun huis verkopen, aangeven of hun woning ooit gebruikt werd als labo voor het aanmaken van amfetaminen, met andere woorden drugs. Dat wordt dan ondergebracht in de categorie "gevaarlijke chemicaliën". Een nieuwe wet verplicht dan een grondige reiniging van het domein.

In Pennsylvania mogen veroordeelde brandstichters het beroep van brandweerman niet meer uitoefenen.
Nu in het nieuws