Gesluierde moslima houdt alternatieve tv-kersttoespraak

Print
De Britse commerciële zender Channel 4 heeft voor opschudding gezorgd door een compleet gesluierde en naar verluidt islamitische vrouw dit jaar de kersttoespraak te laten voorlezen.
BR>
De vrouw legde daarbij uit waarom ze volledig gesluierd gaat en riep op tot tolerantie. De kerstboodschap van de islamitische lerares Khadija Ravat zag de zender als een bijdrage aan een betere verstandhouding tussen de religies.

Channel 4 komt al ruim tien jaar met een alternatief voor de officiële kersttoespraak van koningin Elizabeth II op eerste kerstdag en precies op hetzelfde moment als de officiële kersttoespraak tot de Britten.
Channel 4 liet eerder onder andere de joodse komiek Sacha Baron Cohen (Borat) en wijlen homo-icoon Quentin Crisp met de queen wedijveren, zo meldden Britse media afgelopen week.

Khadijah Ravat draagt naar eigen zeggen enkel de ogen zichtbaar latende niqaab omdat ze zich er juist beter door voelt. "We worden als onderdrukt gezien maar ik voel me bevrijd sinds de sluier draag," aldus de spreekster.
Zij is circa tien jaar geleden tot de islam bekeerd. Ze riep op tot verdraagzaamheid.

In de 'echte' kersttoespraak riep de Britse vorstin maandag alle generaties op de kloven te overbruggen die leeftijdsgroepen scheidt. De wijsheid en rijpheid van ouderen moeten blijkens alle grote religies energieke jongeren ter lering en begrip dienen.
Onwetendheid en onbegrip hebben te vaak breuken veroorzaakt tussen generaties en dreigen families en gemeenschappen uiteen te scheuren, aldus de vorstin.
Nu in het nieuws