Nieuwe Thaise luchthaven mogelijk dicht voor enkele maanden

Print
De Thaise regering overweegt de gloednieuwe Suvarnabhumi-luchthaven in Bangkok drie maanden te sluiten. De luchthaven zou nog heel wat mankementen hebben.
Toegevoegd minister van Transport Sansern Wongcha-um zei recent dat een rapport aanraadt de luchthaven gedeeltelijk te sluiten en de voormalige luchthaven, Don Muang, die 92 jaar dienst deed, te heropenen. Dat schrijft de Bangkok Post.

De nieuwe luchthaven kostte 3,9 miljard dollar en kwam er onder invloed van de voormalige premier Thaksin Shinawatra. De luchthaven ging open op 28 september, enkele dagen nadat een militaire coup op 19 september de premier aan de deur zette.

Ondanks twijfels binnen de luchtvaartindustrie, ging de luchthaven op aanraden van Airports Authority of Thailand (AOT), het staatsbedrijf verantwoordelijk voor de constructie, toch open op de datum die door Thaksin was vooropgesteld.

Na de staatsgreep kreeg AOT een nieuw bestuur en dat zegt nu dat er nog heel wat problemen zijn met de luchthaven. Zo zou de informatietechnologie nog niet op punt staan, is er geen afvloeiingssysteem voorzien voor de parking, waardoor het water in de liftschacht loopt, en zijn er barsten in de taxibaan.
Daarnaast zijn in zo goed als alle contracten van de luchthaven onregelmatigheden ontdekt.
Nu in het nieuws