Paus roept op tot "respect voor alle kinderen"

Print
Paus Benedictus XVI heeft tijdens de kerstnachtmis opgeroepen tot respect voor de waardigheid van "alle kinderen", vóór en na de geboorte.
Duizenden mensen woonden de viering van de mis bij op het plein voor de Sint-Pieterskerk in Rome, terwijl miljoenen anderen de viering op televisie volgden.

Met de geboorte van het kindje Jezus in een stal in Bethlehem "leert God ons respect voor de kinderen", aldus de paus in zijn homilie.
"Het kind in Bethlehem doet ons de blik richten op alle kinderen die wereldwijd lijden en mishandeld worden, zowel zij die al geboren zijn als zij die nog niet geboren zijn", zo luidde het.

De paus vergeleek kinderen met "soldaten die een wereld vol geweld worden ingestuurd" en sprak van "kinderen die tot de bedelstaf veroordeeld worden", "kinderen die honger en gebrek lijden", "kinderen die geen enkele vorm van liefde ervaren".

"In ieder van hen is er het kind van Bethlehem dat ons aanspreekt", aldus de paus. "De God die zichzelf in liefde geopenbaard heeft, roept ons op. Laten wij deze nacht bidden dat de vonk van Gods liefde al deze kinderen zal aanraken, en laten we God vragen ons te helpen te doen wat wij kunnen opdat de waardigheid van de kinderen gerespecteerd wordt", aldus Benedictus XVI.
Nu in het nieuws