Lange Wapper in beeld

Print
De Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel heeft de Oosterweelverbinding en de Lange Wapperbrug officieel voorgesteld. De beslissing om de spectaculaire brug te bouwen is zo goed als rond. De tekeningen en de video's van de architecten geven al een beeld hoe de Oosterweelverbinding zijn stempel zal drukken op de Scheldestad.
Volgens de huidige plannen zal de constructie tegen 2011 af zijn. De werken beginnen eind volgend jaar. Het prijskaartje wordt geschat op 1,3 miljard euro.

Video
Antwerken.be heeft een paar video's van de tunnelbrugconstructie online geplaatst. U kan ze hier bij GvA.be bekijken. De video's openen in een pop-up en zijn afspeelbaar in Windows Media Player.

Linkeroever - Knooppunt Zuid
Een overzicht van de werken aan de Kennedytunnel en het aanleggen van een nieuw stuk autoweg op Linkeroever. Video (2:53).

Park Linkeroever
De realisatie van een aantal aaneengesloten parken op Linkeroever. Door enkele ingrepen wordt dit mogelijk. Video (2:02).

Oosterweelverbinding en Oosterweelknooppunt
Op de rechteroever van de Schelde wordt aan het Oosterweel een tunnelcomplex gebouwd en een nieuw op- en afritcomplex. Video (2:49).

De Lange Wapperbrug
Het kroonstuk van de Oosterweelverbinding is de Lange Wapperbrug. Die bestaat uit twee dekken en is zo'n 1,2 kilometer lang en 14 meter hoog. Video (5:43!).

Bezit u een snelle internetverbinding en een sterke computer, dan kunt u ook het volledige filmpje (pop-up) bekijken. De laadtijd kan aanzienlijk zijn.

Schetsen
De Beheersmaatschappij heeft ook een paar schetsen vrijgegeven. De opvallendste beelden onder elkaar.


De meanderende Lange Wapperbrug


Schepen varen onder de Lange Wapperbrug


De nieuwe groene long op Linkeroever


De maquette van de Oosterweelverbinding
Beelden en filmpjes: Antwerken.be

.

Nu in het nieuws