Nys klopt Wellens in Essen

Print
Sven Nys ( heeft zaterdag in Essen de GP Rouwmoer, de vierde manche in de GVA Trofee veldrijden, gewonnen. Bart Wellens beperkte met een tweede plaats de schade en blijft zo leider in het regelmatigheidscriterium.
De Nederlander Gerben de Knegt eigende zich de derde plaats toe, voor zijn landgenoot Richard Groenendaal en Niels Albert.

Op het bijzonder lastige en drassige parkoers in Essen vormde zich al vlug een kopgroep van vier, met Sven Nys, Bart Wellens, Sven Vanthourenhout en Gerben de Knegt. Richard Groenendaal en Niels Albert reden het gat dicht. Lang bleef dit zestal niet samen. Wellens versnelde plots en kreeg Groenendaal mee in het wiel. Nys werd net op dat moment wat opgehouden toen hij vast kwam te zitten in een lint dat het parkoers afbakende, maar kon na verloop van tijd toch de twee leiders vervoegen. Met nog twee en een halve ronde te rijden liet Nys iedereen in de steek. Wellens trachtte de minieme kloof nog te overbruggen, maar slaagde daar niet in. Nys kon zo zijn zestiende zege van het seizoen boeken, meteen zijn 21e overwinning in de GVA Trofee.

.

Nu in het nieuws