Willy Claes stapt opnieuw in huwelijksbootje

Voormalig NAVO-baas en minister van Staat Willy Claes (68) gaat opnieuw trouwen. Dat heeft de Hasseltse ex-politicus en diplomaat gisteren bekendgemaakt. Datum en plaats houdt hij liever nog even geheim. De naam van zijn geliefde was al bekend: Frieda, een lerares haartooi.

hcardyn

Precies een jaar na het nieuws dat Willy Claes en zijn toenmalige vrouw Suzanne Meynen na 42 jaar huwelijk elk hun eigen weg gingen, kondigt Claes aan dat hij opnieuw in het huwelijksbootje stapt. “Het was een scheiding met wederzijdse toestemming zonder al te veel moeilijkheden,” zei Claes eerder al. “Ik heb nog niet één negatieve reactie gehad en er is ook geen enkel familiaal probleem geweest. Zelfs mijn vier kleinzonen hebben mijn nieuwe vriendin goed aanvaard.” Die nieuwe vriendin - Frieda uit Diest - wordt binnenkort dus mevrouw Claes.

“Er waren al een aantal mensen op de hoogte, het leek mij dan ook beter om zelf met het nieuws te komen,” aldus Claes. “Het is de bedoeling dat het een eenvoudig huwelijk wordt, geen glitter en glamour. En zo intiem mogelijk. Het is niet de bedoeling dat we in de boekskes verschijnen.” Wie Claes kent, ziet een andere man. Geen spoor meer van het eeuwige met brillantine gebetonneerde haar met loodrechte zijstreep boven het linkeroor. Hij voelt zich goed, en het is dan ook geen verrassing dat Claes zijn vriendin ten huwelijk heeft gevraagd. Over datum en locatie houdt de Hasselaar de lippen stijf op elkaar. Een huwelijksreis staat volgens hem niet op het programma.

Vastgoed

Jobs in de regio