Gerard Depardieu en Billy Boyd in nieuwe Belgische film "Glenn"

De Belgische regisseur Marc Goldstein draait momenteel in een leegstaande Leuvense brouwerij zijn eerste langspeelfim "Glenn".

Een van de hoofdrollen wordt vertolkt door Billy Boyd (foto), die hobbit Pippin speelt in "Lord of the Rings". Ook Gerard Depardieu en Patrick Bauchau ("Panic Room") spelen mee. Het is de eerste keer dat dit drietal acteert in een Belgische productie. Depardieu speelt een bijrol als journalist.

"Glenn" is een psychologisch drama met humoristische inslag. Henry en Jack, twee bekende getalenteerde pianisten, trachten elkaar te overtreffen op verschillende muziekconcours, maar Henry zegeviert keer op keer.

De goede vriendschap loopt op de klippen door de rivaliteit om Lana. Jack breekt zijn hand en kan niet langer piano spelen. Hij doet vervolgens beroep op de robot Glenn om op vlak van pianospelen terug te kunnen rivaliseren met Henry.

Goldstein is 39 en draaide al 7 kortfilms, 1 documentaire en CD-ROM ("The Art Collection"). Voor "Glenn" kan hij, naast een voor Belgische normen uitzonderlijke cast, beroep doen op Tom Kluyskens voor speciale effecten ("King Kong") en Alain Berliner als consultant ("Ma vie en rose"). De robot in de film wordt gerealiseerd via 3D animatiebeelden. De opnames lopen nog tot 20 januari 2007. Goldstein hoopt de film klaar te hebben tegen het filmfestival van Cannes in mei.

Nu in het nieuws