Vijf Franse scholieren beschuldigd van verkrachting

Print
In Marseille zijn vijf middelbare scholieren van 14 en 15 jaar oud in staat van beschuldiging gesteld wegens verkrachting van een dertienjarige medescholiere. Het meisje werd sinds september meerdere malen verkracht.
De feiten werden door de daders zelf gefilmd met hun mobiele telefoons. Er is een onderzoek naar de vijf geopend wegens verkrachting of medeplichtigheid aan verkrachting van een minderjarige en vervaardiging, bezit en verspreiding van kinderpornografie. Er kwam een einde aan de lijdensweg van het meisje toen een medewerkster van de middelbare school een telefoon in beslag nam. Mobiele telefoons zijn niet toegestaan binnen het gebouw.

Volgens het tot nu toe bekende scenario was het meisje in september akkoord gegaan met een seksuele relatie met een van de jongens. De seks vond plaats in de toiletten van de school en de jongen maakte er met zijn gsm video-opnames van. Vervolgens dreigde hij de beelden te verspreiden, waarop het meisje zich ertoe liet dwingen ook met meerdere vrienden van haar "vriendje" seks te hebben.

.

Nu in het nieuws