Vrancken bevrijdt leidersploeg: Racing Genk 3 - Brussels 1

Print
Racing Genk heeft niet zonder slag of stoot afstand genomen van een verdedigend ingesteld Brussels. Wouter Vrancken zorgde met twee goals voor gerechtigheid nadat de gelijkmaker van de Fransman Theoue de thuisploeg heel wat kopzorgen had bezorgd.
Hugo Broos moest door de kuitblessure van Jean-Philippe Caillet sleutelen aan zijn defensie. De jonge Sven Verdonck kreeg de voorkeur op Tomi Mikulic. Brussels zakte door de schorsingen van Culek, Kgarbo, Gorius en Kaliluka met een ware noodploeg naar Genk af. Dat inspireerde coach Cartier niet meteen om een open deur dag te houden.

Na een handvol minuten was het Huisje Beton reeds gesloopt. Thomas Chatelle zwiepte behendig voor en daar lag doelman Patrick Nijs behoorlijk in de knoop met Faris Haroun en Quantin Durieux. Sluipschutter Kevin Vandenbergh moest geen twee tellen nadenken om zijn negende seizoenstreffer tegen de netten te prikken.

Genk had zijn vermaarde vroege voorsprong beet, maar dat inspireerde de Limburgse leider niet om het gaspedaal los te laten. Een halfuur lang keken de toeschouwers naar éénrichtingsverkeer. Veel uitgespeelde kansen brouwde Genk echter niet bij mekaar omdat het verzuimde er een verschroeiend tempo op na te houden. Geleidelijk aan verliet Brussels zijn egelstelling. Dat leidde tot een knappe individuele actie van Nenad Stojanovic. Het schot van de Servier was echter niet in verhouding tot de voorbereiding.

Kort voor rust kreeg de thuisploeg nog twee fatsoenlijke mogelijkheden. Eerst stak Tom Soetaers vernuftig door naar Kevin Vandenbergh, maar Patrick Nijs was niet van plan zich nogmaals te laten ringeloren. Even later zat Eric Matoukou bijna aan het feest. Zijn kopbal zwaaide echter de verkeerde richting uit.

Racing Genk mocht vlak na de pauze een kaars branden toen Brussels tweemaal gevaarlijk uitbrak. Eerst zette Theoue heel makkelijk Verdonck in de wind, maar hij stuitte op een secure Bailly. Bij de tweede gelegenheid was Matoukou het slachtoffer van de aalgladde Theoue. Gelukkig voor de thuisploeg miste zijn schot precizie.

Genk trok geen lering uit die dubbele verwittiging. Toen de pas ingevallen Andersen voorzette, stond Jonothan Theoue op de goede plaats om de verdiende gelijkmaker binnen te trappen: 1-1. De leider had de les begrepen en trok massaal ten aanval. Kevin Vandenbergh haalde eerst gevaarlijk uit, maar het was Wouter Vrancken, die met twee doelpunten voor de bevrijding zorgde.

.

Nu in het nieuws