Kanaries al snel op rozen in Beveren: 1-2

Print
Het wordt een Kerst in mineur op de Freethiel, waar men in de laatste thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden de tijd rijp achtte om vervroegde kerstcadeaus uit te delen.
Op amper drie minuten tijd mocht een Truiense speler immers tweemaal helemaal alleen een hoge bal voorbij een telkens verbouwereerde Copa koppen. Bij Beveren stonden ze erbij en keken ze ernaar. De thuisploeg toonde nadien ook geen enkele keer in staat te zijn om terug te knokken.

Het tactische plaatje van Houwaart, met Van Houdt diep in de spits en een zwervende Sishuba, klopte immers en Beveren vond geen enkele manier om de Limburgse formatie uit verband te spelen. Eenmaal kwam Dissa dan toch in een ideale scoringspositie, maar de Malinees trapte de opgelegde kans huizenhoog over. Een striemend fluitconcert was dan ook het antwoord van het Beverse publiek. Meeuws reageerde door na rust met Kaïper en Buskiewicz het spitsenaantal op vier te brengen. Laatstgenoemde kreeg na enkele minuten zelfs een dot van een kans, maar het schot was te zwak. Beveren drong aan en ref Vinche had de bal op de stip kunnen leggen toen de doorgebroken Gervinho langs achter werd aangetikt. Dissa kende later wel succes. Ondanks nog enkele pogingen via onder meer Buskiewicz zat de gelijkmaker er echter niet meer in.

.

Nu in het nieuws