15 op 15 voor Buffalo's: AA Gent - Westerlo 2-0

Print
AA Gent startte met 12 op 12 in de koffer terwijl Westerlo zijn twee vorige wedstrijden verloor. Beide reeksen werden gisteren verlengd na een verdiende zege van AA Gent tegen een vrij machteloos Westerlo.
Zonder Olufade kreeg Zewlakow nog eens een plaats in de basis. Veldoverwicht dwongen de Buffalo's wel af, maar het was al vlug duidelijk dat er minder diepgang in het spel van AA Gent stak bij gebrek aan snelle spits. De meeste dreiging kwam nog via flankvoorzetten van Grégoire maar Zewlakow en De Beule konden net niet voldoende de bal devieren.

Westerlo kwam voor de rust niet echt in de problemen maar kon voorin ook weinig vertonen. Ogunsoto kwam enkele centimeters te kort op een vrijschop van Van Imschoot en dat was het eigenlijk in een niet bepaald spektakelrijke eerste helft. Westerlo zorgde meteen na de rust voor meer dreiging. Gillet kopte een wegdwarrelende voorzet tegen de paal en Herpoel moest plat bij een doelpoging van Utaka. Gent begreep het en duwde Westerlo terug. De Beule zag zijn schot van de doellijn weggehaald worden maar de tiende assist van Grégoire zorgde voor de openingstreffer. De Luikenaar ploegde zich door de modder en liet Foley zijn zevende van het seizoen binnenknikken: 1-0.

Westerlo bleek niet in staat de bakens te verzetten en een kwartiertje later werd de wedstrijd beslist toen Pavlovic doorkopte naar de vrijstaande Ruiz. De pas ingekomen Costaricaan kende geen genade: 2-0.

.

Nu in het nieuws