Tchite redt bleek Anderlecht: Anderlecht-Bergen 4-1

Opdracht volbracht, niet meer, niet minder. Een bij momenten krasselend Anderlecht werd, net als vorige week op Brussels, gered door Mémé Tchite, die een moedig Bergen met twee goals en één assist velde.

ghouben

BR> Dankzij de Congolees blijft paars-wit in het spoor van Genk. Anderlecht verwachtte zich aan een makkelijk avondje, maar Bergen was meteen dicht bij de 0-1 met pogingen van Dahmane en Milas. Anderlecht, zonder de geblesseerde Pareja, kwam traag op gang, maar kreeg de 1-0 in de schoot geworpen.

Een ogenschijnlijk ongevaarlijke verre voorzet van Van Damme ging aan alles en iedereen voorbij en een attente Tchite tikte aan de tweede paal binnen. Maar die openingstreffer inspireerde Anderlecht niet en Bergen nam het initiatief brutaal in handen. De Walen werden daarvoor beloond toen Dalmat een vrijeschop langs Zitka kegelde: 1-1. De Brusselaars waren van slag en werden bij momenten zelfs overspeeld door een technisch sterk Bergen. Het thuispubliek begon luidkeels te morren, maar dan was daar plots Nicolas Frutos. Tchite trapte een schitterende voorzet en de Argentijn knikte binnen: 2-1. Nadien was het verzet van Bergen gebroken, waarna Tchite en Hassan op counter de te zware eindcijfers vastlegden.