Tien bezoekers van GBA pakken punt

Print
Roeselare en Germinal Beerschot kunnen met een gerust gemoed naar de kersttafel. Na een vinnig en bij momenten bitsig duel krijgen ze beiden één punt op hun rekening en blijven zo veilig in de middenmoot.
Dickson betaalde bij Germinal Beerschot het gelag voor de 0-3 nederlaag tegen Gent en moest op het middenveld plaats ruimen voor Cavens. De geblesseerde Losada werd vervangen door Colman. Bij Roeselare keken Smits en El Araichi geschorst toe. In een herschikte verdediging startte Oyen als linksachter en kwam Lahousse centraal achterin postvatten.

De aanvallend ingestelde bezoekers maakten het de thuisploeg in het eerste kwartier behoorlijk lastig. Toch was de eerste echte kans voor Roeselare. Luciano wist raad met een kopbal van Vaesen. Roeselare bleef voor gevaar zorgen. De Beerschot-doelman stopte verder een laag schot van Kpaka, een vrije trap van Barbé en duwde een laag schot van Oyen in hoekschop. Acht minuten voor halfweg moesten de bezoekers met tien verder nadat De Wilde tegen zijn tweede gele kaart was aangelopen. Het zorgde niet voor knikkende knieën. Integendeel, net voor de rust had doelman Sierens een superreflex nodig om Sterchele van de openingstreffer te houden en seconden later kopte Cavens op de lat.

De tweede helft stond bol van de spanning en werd gekruid met een pak stevige duels en kaarten. Sterchele dolde met Lahousse en Vaesen en potte de openingstreffer. Zestig seconden later bleef de bal langs de overzijde even in het pak hangen. Net lang genoeg voor De Vleeschauwer om het ding te controleren en met een boogballetje Luciano te grazen te nemen. In de slotfase zorgde een buitenspeldoelpunt van Oyen nog voor fel Roeselaars protest.

.

Nu in het nieuws