Lierse pakt eindelijk eerste zege tegen Lokeren: 1-0

Hekkensluiter Lierse sluit de heenronde met een overwinning. In hun laatste match voor de winterstop pakten de Pallieters in blessuretijd de drie punten tegen een zwak Lokeren.

Dat de twee minst scorende ploegen uit de eerste klasse geen hoogvlieger zouden opdissen kon op enig begrip rekenen, maar zeker de eerste helft haalde nooit de middelmaat.

Lierse toonde wel veel goede wil, Lokeren kreeg de zeldzame kansen. Zo miste Kristinsson van dichtbij en ging Hasi helemaal de mist in alleen voor Van der Jeugt. Lierse stelde daar een knap schot van Jarju tegenover, even fraai gepareerd door Lazic. Een poging van Snelders aaide nog de balk.

De Lokerendoelman zou na de pauze de kwelduivel van de Pallieters worden. Eerst mepte hij een hoekschop van Bueno Ernandes nog knap uit zijn doelvlak, nauwelijks later verijdelde hij een own-goal van de pas ingevallen Tambwe. Bij een gemiste kopkans van Vandenbroeck was de hulp van Lazic zelfs niet van doen. In de slotminuut gaf de goalie alweer aanwezig op een kopbal van Develer. Maar in blessuretijd schonk Snelders Lierse toch nog de zege.

Nu in het nieuws