Zes wielerfederaties, waaronder de Belgische, gekant tegen ProTour

Print
Zes wielerfederaties, waaronder de Belgische, kanten zich 'formeel' tegen de ProTour zoals die in zijn huidige vorm door de Internationale Wielerunie (UCI) wordt verdedigd.
Vertegenwoordigers van zes federaties (Oostenrijk, België, Spanje, Frankrijk, Italië en Luxemburg) steunen de AIOCC (Internationale organisatie van wielerorganisatoren) in de procedure omtrent de ProTour die de AIOCC wil aanspannen voor de Europese Commissie.

De federaties vragen dat er een rondetafelgesprek wordt georganiseerd met alle actoren die actief zijn in het wielrennen (UCI, verenigingen van organisatoren, renners en teams).
Zo willen ze tot een compromis komen dat door iedereen wordt aanvaard en "niet alleen door een kleine groep binnen de UCI", zoals het in een communiqué luidt.
Als de UCI zich verzet, vragen de federaties dat deze samenkomst plaatsvindt zonder diens deelname.

In het communiqué betreuren de federaties ook de wijze waarop de UCI het Europese continentale circuit behandelt, om op die manier het ProTour-circuit te beschermen.
Ze benadrukken tot slot dat ze "absoluut niet akkoord gaan met de huidige manier van werken van de UCI" en vragen een audit.
Nu in het nieuws