Dedecker naar N-VA: "Geen afspraken gemaakt over postjes"

Print
"Niet samenwerken zou dwaas zijn. In onze programma's staat negentig procent dat ons bindt en ik ben nog op zoek naar de tien procent die ons scheidt". Dat verklaarde senator Jean-Marie Dedecker donderdag op een persconferentie, waar hij zijn overstap naar de N-VA bevestigde.
Volgens Dedecker en N-VA-voorzitter Bart De Wever werden geen beloftes over postjes gemaakt. De kiemen voor de overstap van Dedecker werden in de loop van de herfstvakantie gelegd. Toen bleek dat beiden inhoudelijk erg dicht bij elkaar stonden, werd een en ander afgetoetst binnen de partij, stelde De Wever. De overstap heeft volgens hem een sterk draagvlak binnen de N-VA.

Dedecker zei het gevoel te hebben een beetje thuis te komen. Hij had het over een "eerlijke en rechtlijnige partij, met een duidelijk profiel en programma, een partij die doet wat ze zegt".

Over de reactie van CD&V op de overstap, gaf De Wever toe dat door omstandigheden de coalitiepartner laat werd ingelicht. "We zullen het gesprek aangaan en ik ben er gerust op dat de komende dagen de ruis van het verhaal zal verdwijnen".
Nu in het nieuws