Dewael werft leerkrachtenaan voor uitgeprocedeerden

Print
De minister van binnenlandse zaken Dewael werft tien leerkrachten aan om les te geven in de gesloten centra, waar uitgeprocedeerden wachten op repatriëring.
Dat schrijft De Standaard. Dewael wil niet langer wachten op een antwoord van de ministers van onderwijs die voor dat departement bevoegd zijn. Bijna tien maanden geleden vroeg Dewael de gemeenschapsministers voor onderwijs om mee te werken aan een onderwijsproject voor de gesloten centra. Er kwam niet meer dan een beleefde brief dat de zaak wel eens zou worden onderzocht.

Voor de centra van Brugge, Vottem, Steenokkerzeel en Merksplas werft Dewael tien regenten en onderwijzers aan. In Brugge zullen ze instaan voor volwassenenonderwijs, in de drie andere centra zal de aandacht zowel naar de volwassenen als hun kinderen gaan. De eerste leerkrachten zouden al in januari in dienst moeten komen.

Dewael wil zo de gesloten centra humaner te maken. Er wordt een budget van 1,7 miljoen euro vrijgemaakt, waarmee behalve de tien leerkrachten ook 57 pedagogen en opvoeders worden aangeworven.
Nu in het nieuws