Microsoft lanceert Windows Vista en Office 2007 voor bedrijven

Print
Microsoft lanceert vandaag de bedrijfsversies van Windows Vista en Office 2007. De gewone consumenten moeten nog wachten tot 30 januari vooraleer ook zij kunnen overschakelen op de nieuwere versies.
De nieuwe versies van Windows en Office en hun integratie zijn van kapitaal belang voor Microsoft aangezien de twee producten, in hun huidige vorm, goed zijn voor 90 procent van de winst en tweederde van de verkoop uitmaken.

De simultane lancering van de updates wordt door analisten gezien als een risico. Het is de afgelopen tien jaar ook nog nooit gebeurd dat Microsoft de nieuwe versie van twee sleutelproducten gelijktijdig op de markt loslaat.

De computerproducent uit Redford heeft er vijf jaar voor nodig gehad om de opvolger van Windows XP op punt te stellen. Het duurde ook vier jaar om de modernisering van Office klaar te stomen.

Oorspronkelijk moest Vista voor de gewone gebruiker al in 2006 op de markt komen. Door technische problemen zag Microsoft zich genoodzaakt de lancering voor het grote publiek uit te stellen tot januari 2007. Daardoor ziet het bedrijf wel de eindejaarsperiode, traditioneel goed voor hoge verkoopcijfers, aan zijn neus voorbijgaan.

In België worden Windows Vista en Office 2007 op maandag 4 december alvast in première voorgesteld aan het onderwijs. Dat gebeurt op een ICT-praktijkdag op de campus Nijverheidskaai van de Erasmushogeschool Brussel.
Nu in het nieuws