Google stopt antwoorddienst "Google Answers"

Print
De Amerikaanse zoekmachine Google heeft woensdag laten weten dat ze haar betalende antwoorddienst "Google Answers" opdoekt.
Via "Google Answers", dat in april 2002 werd gelanceerd, konden internetgebruikers tegen betaling een antwoord krijgen op hun vragen.
De vragensteller moest hiervoor gemiddeld 2 tot 200 dollar neertellen. Van dat geld ging 25 procent naar Google zelf, het overige bedrag was voor de expert die de vragen beantwoordde.

Indien de internaut niet tevreden was met het antwoord, kreeg hij het betaalde bedrag teruggestort, min 50 cent die werd afgehouden voor het gebruik van de dienst.

Internetgebruikers met een prangende vraag kunnen deze nog tot eind deze week voorleggen aan een expert van "Google Answers". De laatste antwoorden worden voor het einde van het jaar meegedeeld. Daarna zullen alle vragen en antwoorden die de afgelopen vier jaar gesteld werden, gratis beschikbaar zijn in de archieven van de dienst.

"Google is een bedrijf dat vernieuwing hoog in het vaandel draagt. In sommige gevallen wil dat ook zeggen dat we bepaalde diensten die hun doel niet bereiken, opnieuw moeten evalueren", reageert de Amerikaanse onderneming op de stopzetting van de dienst.

Google slaagde er met Google Answers nooit in het succes van concurrent Yahoo! te evenaren. Yahoo! beschikt over een gratis vraag- en antwoorddienst, die maandelijks meer dan twaalf keer zoveel bezoekers trekt als "Google Answers".
Anders dan bij Google worden de vragen bij Yahoo! beantwoord door de internetgemeenschap zelf.
Nu in het nieuws