Stuur letterlijk een boodschap naar de maan

Print
Eenieder die dat wil, kan met de Japanse maansonde Selene een boodschap naar de maan sturen, zo heeft het Japanse ruimtevaartbureau Jaxa donderdag bekendgemaakt.
Een Japanse H-IIA draagraket moet in de zomer van volgend jaar de Selene naar de maan slingeren om er meer te weten te komen over haar oorsprong en evolutie.
Om aandacht voor het project en voor het hemellichaam op te wekken, heeft het Jaxa naar eigen zeggen beslist een "Maanwensencampagne" op te zetten.

Wie dat wil (en zijn naam tot tien letters inkort), kan een boodschap van maximaal veertig letters naar het Jaxa sturen. Die boodschap wordt dan op een soort paneel gegrift dat aan de buitenzijde van de Selene komt te zitten.

Liefhebbers dienen dit te doen tussen 1 december en 31 januari via deze website of via een briefkaart naar Selene "Wish Upon The Moon" Campaign Office, Japan Space Forum, 2-2-1, Shin Otemachi Bldg. 7F, Otemachi, Ciyoda-ku, Tokyo, 100-0004, Japan.

Het idee van het Jaxa is niet nieuw. Zo voerde de Europese sonde Huygens honderden boodschappen (ook uit België) mee naar de Saturnusmaan Titan, inclusief een - wellicht eerste - tikfout in space.
Nu in het nieuws