Gevolgen stilliggen VW Vorst eerder beperkt voor productie bij Decoma Genk

Print
De gevolgen van het stilliggen van de productie bij Volkswagen in Vorst voor bumperfabrikant Decoma Belplas in Genk blijven eerder beperkt. Er komen interne verschuivingen, maar van ontslagen is nog geen sprake, zo luidt het bij de vakbonden.
Vanaf 11 december zal op één lijn in de lakafdeling de nachtploeg afgeschaft worden.
Op die lijn werken 25 arbeiders, voornamelijk interimkrachten, maar van ontslagen is vooralsnog geen sprake omdat de directie een en ander wil opvangen via interne verschuivingen, zo zegt vakbondsafgevaardigde Luc Prenen van het ACV.

De directie van Decoma Belplas heeft ook een offerte uitgeschreven om bumpers voor de Golf voor de Duitse vestigingen van Volkswagen te mogen produceren en maakt zich sterk dat die kans erg reëel is, luidt het bij vakbondssecretaris Ronny Champagne van het ABVV.
Een toezegging vanwege Duitsland is er nog niet, maar de directie in Genk verwacht hier naar eigen zeggen voor het einde van het jaar uitsluitsel over.

Bij Decoma Belplas is er op een andere productielijn al in grote mate tijdelijke werkloosheid ingevoerd. Dat heeft rechtsreeks te maken met het stilliggen van de productie in Vorst. De productie van de bumpers bij Decoma Belplas in Genk is goed voor 30 procent van de totale productie.

Decoma Belplas stelt ruim vijfhonderd mensen tewerk in Genk. Het bedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van 128.616 euro.

Het is momenteel ook nog niet duidelijk wat er met de vestiging van Decoma in Huizingen zal gebeuren.
Het bedrijf levert uitsluitend bumpers voor de Golf van Volkswagen in Vorst en wordt met sluiting bedreigd wanneer de productie van de Volkswagen naar Duitsland verhuist.
Bij Decoma in Huizingen werken zowat 120 mensen.
Nu in het nieuws