'Optimisme in bouwsector blijft niet duren'

Print
Er lijkt een einde te zullen komen aan de hausse in de bouwsector. De Bouwunie voorspelt dat de activiteit in de woningbouw tegen eind 2007, begin 2008 zal afvlakken.
De stijgende rente en de stijging van de prijs voor bouwmaterialen doen de sector niet veel goed.
Maar momenteel is optimisme nog troef in de woningbouw, zo blijkt donderdag uit de bouwbarometer.

In de provincie Antwerpen staan de orderboekjes van de bouwbedrijven voor de komende maanden nog goed vol. Deze evolutie vertaalt zich in een hogere vraag naar arbeidskrachten.
Vijftien procent van de Antwerpse bouwondernemers heeft in de voorbije weken een of meer personeelsleden aangeworven. Op lange termijn dreigt er echter een tekort aan bouwvakkers, wat een ernstige bedreiging vormt voor de sector.

Maar ook het mobiliteitsvraagstuk, de dure bouwgronden en de deloyale concurrentie dreigen roet in het eten van de bouwonderondermingen te gooien. Daarom werd begin augustus de Bouwunie Antwerpen gelanceerd.
Doel hiervan is het beter verdedigen van de belangen van de Antwerpse bouw-kmo's op regionaal niveau en het organiseren van beroepsspecifieke acties, info-sessies en evenementen.

Zo staat donderdagavond al de eerste "Bouwlounge Antwerpen" op het programma, een netwerkmoment voor de actoren uit de Antwerpse bouwwereld.
Nu in het nieuws