Veertig doden bij gelijktijdige aanslagen in Bagdad

Print
In het centrum van Bagdad zijn zaterdag bij aanslagen met bommen in drie geparkeerde auto's zeker 38 doden en 84 gewonden gevallen, hebben de Iraakse autoriteiten bekendgemaakt. De auto's waren op zo'n honderd meter van elkaar geparkeerd en werden vrijwel gelijktijdig tot ontploffing gebracht. De meeste slachtoffers vielen onder winkelend publiek.
In een plaats ten zuiden van Bagdad, Al-Wahada, reed iemand zaterdag naar alle waarschijnlijkheid met opzet met een lege tankwagen in op mensen die stonden te wachten bij een bushalte. Er vielen ongeveer twintig doden en vijftien gewonden. De bestuurder vluchtte, maar kon staande worden gehouden en is overgeleverd aan de politie.

Ook elders in Irak vielen zaterdag net als op andere dagen verschillende doden bij aanslagen en schietpartijen. Iraakse en Amerikaanse militairen doodden her en der enkele opstandelingen en verrichtten ook arrestaties. In Baqouba, zestig kilometer ten noordoosten van Bagdad, werden zeker 36 veronderstelde opstandelingen opgepakt. De tv-zender Al-Iraqiya meldde zelfs dat 43 extremisten, onder wie twee buitenlanders, in de kraag waren gevat en dat een strijder van Al-Qaida in Irak is gedood.

.

Nu in het nieuws