Illegaal hardhout gebruikt in hoofdkantoor Europese Commissie

Print
Bij de renovatie van het hoofdkantoor van de Europese Commissie is twee jaar geleden illegaal gekapt Indonesisch hardhout gebruikt. Dat heeft de Europese Commissie vrijdag toegegeven.
Het gaat om vloerdelen van in totaal zeker duizend vierkante meter op de verdieping waar de voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, kantoor houdt.

Milieuorganisatie Greenpeace kwam twee jaar geleden al met de beschuldiging dat er illegaal hardhout was gebruikt, maar dat werd toen door de commissie ontkend.

Volgens EC-woordvoerster Valerie Rampi heeft de aannemer die de renovatie uitvoerde de instructies die bij de aanbesteding golden overtreden. Het bedrijf heeft een boete van 750 euro gekregen.

Greenpeace stelt dat het gebruik van illegaal hardhout in het kantoor van de Europese Commissie aantoont dat de Europese markt ermee overspoeld is.
"Het is onvoorstelbaar dat de Europese Commissie campagne voert voor het behoud van het regenwoud en andere tropische bossen, terwijl de commissarissen over de restanten lopen van een van de waardevolste bossen op aarde", aldus Greenpeace-woordvoerder Sebastien Risso.

De betreffende vloeren in het EC-hoofdkantoor zullen niet worden verwijderd.
Nu in het nieuws