Heel wat kandidaten voor topfunctie binnen KBVB

Print
Een groot aantal mensen heeft zijn kandidatuur ingediend voor de opvolging van Jean-Paul Houben, die in juni 2007 opstapt als secretaris-generaal van de Belgische Voetbalbond.
Donderdagavond liep de deadline af. Hoewel er geen precieze cijfers zijn vrijgegeven, zouden er meer dan tien kandidaturen zijn ingediend. Twee namen zijn gekend: Jean-Marie Philips, de huidige directeur van de Profliga, en Alain Courtois, senator en voormalig secretaris-generaal van de KBVB.

De nieuwe topman van de Belgische bond zal niet langer secretaris-generaal zijn, maar wel CEO (chief executive officer), een soort gedelegeerd bestuurder, zoals het voorzien is door het Strategic Committee in het plan Vanden Stock.
Zijn takenpakket bestaat uit de dagelijkse leiding van de federatie en het toepassen van de beslissingen zoals die zijn genomen door de raad van bestuur, het voormalige uitvoerende comité.
De CEO krijgt vijf departementen onder zich (sportief en medisch, financieel, juridisch, administratief en human resources). Op 1 juli 2007 treedt hij officieel in functie.

De kandidaturen zullen de komende weken geanalyseerd worden door het directiecomité. De naam van de CEO zal tegen het einde van het jaar bekend zijn.
Nu in het nieuws