Aanval op stedenbouw: Van Mechelen hekelt "medianummer" Sauwens

Vlaams minister voor Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen meent dat Vlaams parlementslid Johan Sauwens (CD&V) dit weekend een "medianummer" opvoerde door een interpellatie aan te kondigen over de werking van Stedenbouw.

Belga

Dat "terwijl hij de minister uitgebreid kon bevragen bij de bespreking van de beleidsbrief". Volgens Van Mechelen was Sauwens toen "welgeteld 4 minuten aanwezig, zonder enige tussenkomst".

Stedenbouw blokkeert bewust honderden dossiers, zei Sauwens zaterdag in de Concentra-kranten.

Van Mechelen zegt dat hij uitgebreid zijn beleidsbrief voorgesteld heeft in de commissie, "waarna zich een interessante dialoog ontspon met de commissieleden". "De commissiezitting duurde meer dan 5 uur en de minister heeft onmiddellijk geantwoord op alle prangende vragen waar de parlementsleden mee zaten. Alle elementen van het ruimtelijke ordeningsbeleid zoals plannen, vergunnen, handhaven en de onderlinge samenhang kwamen uitgebreid aan bod", zegt hij.

"Dit weekeinde een medianummer opvoeren met de aankondiging van een interpellatie die nog moet goedgekeurd worden, getuigt dan ook niet van veel respect voor het intensieve parlementaire werk dat de voorbije dagen werd geleverd", meent Van Mechelen.

Nu in het nieuws