Ontwerpakkoord bij Panasonic in Tessenderlo goedgekeurd

Print
De bedienden en kaderleden van batterijenproducent Panasonic Battery Belgium in Tessenderlo hebben het ontwerpakkoord dat directie en vakbonden woensdagavond bereikten, met 80 procent goedgekeurd.
Dat gebeurde donderdag op een personeelsvergadering.

Met de aanvaarding zijn nieuwe acties door de werknemers uitgesloten, zegt vakbondsafgevaardigde Sofie Michiels van het LBC.

Het voorstel van sociaal plan voorziet in dezelfde ontslagvoorwaarden als de voorwaarden die drie jaar geleden werden overeengekomen bij de sluiting van de afdeling herlaadbare batterijen. De bedragen werden geïndexeerd en liggen nu 5,5 procent hoger.

De vertrekpremies voor de werknemers die naakt ontslagen zullen worden, zijn berekend op basis van het aantal dienstjaren en variëren tussen 800 en 1.000 euro per maand vanaf 25 jaren dienst, zo luidt het nog.

In het ontwerpakkoord werd de periode van de ontslagvoorwaarden van de voormannen en de bedienden tevens verlengd. Een aantal voormannen kunnen als arbeider bij Panasonic aan de slag te blijven. Hoeveel van de negen voormannen van die gelegenheid gebruik zullen maken, staat nog niet vast.

Indien de acht openstaande vacatures binnen het bedrijf door de met ontslag bedreigde werknemers kunnen worden ingenomen en de negen voormannen ermee akkoord te gaan om naar het statuut van arbeider over te stappen, is er sprake van nog maar zeven in plaats van de oorspronkelijke 24 aangekondigde naakte ontslagen, zo zegt Michiels.

De bedienden en kaderleden bij Panasonic Battery Belgium in Tessenderlo legden woensdagmiddag het werk neer om de druk op de onderhandelingen te verhogen.
Bij het bedrijf werken momenteel nog ruim vierhonderd mensen. De eerste afvloeiingen zijn voor begin volgend jaar voorzien.
Nu in het nieuws