Center-Tainment bevestigt intentie om Euro Disney te kopen

Print
De vrijwel onbekende Zwitserse holding Center-Tainment heeft donderdag bevestigd dat zij de komende dagen een vijandig overnamebod wil lanceren op Euro Disney, de beursgenoteerde uitbater van Disneyland Resort Parijs.
Dat stelde Center-Tainment op een warrige persconferentie in Parijs. De aandelenkoers van Center-Tainment stortte donderdagmorgen 65 procent lager.

De overnameplannen van de schimmige Zwitserse holding raakten woensdag bekend. De holding trok eind september naar de beurs met als enig doel de acquisitie van minstens 50,01 procent van de aandelen van Euro Disney, dat over die plannen nooit werd gecontacteerd.

Het bod deed heel wat wenkbrauwen fronsen, omdat Center-Tainment nauwelijks financiële informatie vrijgeeft. Die kwam er ook niet echt op de persconferentie in een Parijs hotel. Center-Tainment plant een ruilbod, waarbij het één eigen aandeel biedt per tweehonderd aandelen Euro Disney. "Maar er komt wellicht een bod in contanten als de aandelenruil niet werkt", zei Ulf Werner, de algemeen directeur van Center-Tainment, op de persconferentie. Dat zou volgens Werner moeten overeenkomen met een aandelenkoers van 0,11 euro per aandeel Euro Disney.

Center-Tainment liet vele vragen onbeantwoord. Hoe zij de voor het park cruciale rechten op de Disneyfiguren denken te verwerven van hoofdaandeelhouder Walt Disney, was niet duidelijk. Desnoods zou een overname zonder de rechten overwogen worden, klonk het.

Ook wie achter Center-Tainment zit werd niet meteen duidelijk. Het Zwitserse bedrijf zegt voor 90 procent in handen te zijn van Duitse investeerders en zegt 10 miljoen uitstaande aandelen te hebben.

Center-Tainment noteert op het zogenaamde Freiverkehr, de niet-gereglementeerde markt van Frankfurt. Die aandelen werden in ieder geval sinds de beursgang eind september maar mondjesmaat verhandeld. Center-Tainment noteerde toen aan minder dan anderhalve euro, maar was begin deze maand al geklommen tot 34,5 euro. Woensdag sloot het aandeel ruim 11 procent hoger op 20 euro vooraleer donderdagvoormiddag zijn duikvlucht in te zetten tot 7 euro.

Het aandeel Euro Disney profiteerde woensdag op de beurs van Parijs van de overnamespeculatie en koerste bijna 29 procent hoger tot 0,09 euro. Donderdag rond de middag daalde het weer 11 procent tot 0,08 euro.
Nu in het nieuws