McAfee voorspelt grootste pc-bedreigingen voor 2007

Print
"Malware", kwaadaardige en/of schadelijke software, wordt steeds vaker uitgegeven door professionele en georganiseerde criminelen.
Die hebben zich gespecialiseerd in het stelen van wachtwoorden en het versturen van spam. Dat zegt McAfee Avert Labs, één van de grootste onderzoeksorganisaties op het vlak van anti-virus- en kwetsbaarheidsresearch, donderdag in een persbericht.

McAfee heeft het over meer dan 217.000 verschillende virussen en andere vormen van schadelijke (internet)software. Duizenden andere zijn nog niet eens geïdentificeerd. Alleen dit jaar al heeft McAfee zo'n 50.000 nieuwe bedreigingen aan zijn lijstje toegevoegd.

"Binnen een relatief korte tijd zijn computers een intrinsiek en essentieel onderdeel van ons dagelijks leven geworden. We zien dat de technieken van de auteurs van malware steeds geavanceerder worden. Zo wordt het steeds moeilijker voor de doorsnee gebruiker om infectie met malware te herkennen en te voorkomen", aldus McAfee.

Het beveiligingsbedrijf verwacht dat de 300.000ste bedreiging tegen het einde van 2007 geïdentificeerd wordt. Onder meer het stelen van wachtwoorden op websites, de opmars van spamberichten en het hacken via videobestanden zullen de grootste bedreigingen vormen.

Ook voorspelt McAfee de terugkeer van virussen die bestanden op de harde schijf veranderen en de opkomst van rootkits, een set programma's die een hacker toegang kunnen geven tot een computer. Daarnaast zullen ook meer aanvallen op gsm's voorkomen. Ironisch genoeg komt dat doordat gsm's steeds "slimmer" worden en met betere verbindingen werken.
Nu in het nieuws