Gentenaar die prostituee wurgde voor Antwerps assisenhof

Print
De 36-jarige David Boeckx uit Gent staat vanaf maandag voor het Antwerpse hof van assisen terecht op beschuldiging van doodslag. Op 27 januari 2005 wurgde hij Stéphanie Decaux, een 29-jarige Franse prostituee, tijdens een rendez-vous in een appartement aan de Amsterdamstraat in Antwerpen.
De vrouw had niet aan al zijn seksuele wensen willen voldoen, waarna hij door het lint was gegaan.

David Boeckx, die op het moment van de feiten getrouwd was en vader van twee kinderen, zocht regelmatig prostituees op. Hij liet zich graag domineren, maar kon daarvoor niet bij zijn vrouw terecht. Op de dag van de feiten was hij naar Antwerpen gereden, waar hij in de Atheneumbuurt Stéphanie had opgepikt. Hij reed met haar naar het appartement van haar vriend aan de Amsterdamstraat.

David betaalde het slachtoffer een voorschot van 50 euro en sprak met haar af dat ze nog eens 50 euro zou krijgen als hij tevreden was.

Maar Stéphanie zou volgens de beschuldigde over alles moeilijk hebben gedaan. Hij voelde zich bekocht. David nam de vrouw in een wurggreep en wilde haar zo dwingen hem zijn zin te geven.


Stéphanie verzette zich hevig, waarna hij haar bij de keel greep. Ze bleef tegenspartelen, waardoor hij met zijn schouder tegen een kast botste. Hij greep een plastieken zak die hij binnen handbereik zag liggen en duwde deze op haar gezicht. David plantte zijn vuist met grote kracht in haar keel. Hij hield pas op toen het tot hem doordrong dat ze gestorven was.

Het assisenproces, dat vermoedelijk vijf dagen in beslag zal nemen, wordt voorgezeten door raadsheer Marc Sterkens. Advocaat-generaal Dirk De Waele vertegenwoordigt het openbaar ministerie. David wordt door Johan Platteau verdedigd.
Nu in het nieuws