Boerensyndicaat vergelijkt GAIA met Vlaams Belang

In het debat rond de onverdoofde castratie van biggen gedraagt GAIA zich als extreemrechts, vindt het Algemeen Boerensyndicaat (ABS). "Het enige doel van GAIA is de sector te ontwrichten en de consumptie van varkensvlees te laten kelderen", zegt voorzitter Hubert Willems.

Belga

GAIA liet dinsdag weten het niet langer te nemen dat mannelijke varkens onverdoofd worden gecastreerd. Vier jaar geleden ondertekende de dierenrechtenorganisatie een akkoord met de kwekers en de minister van Dierenwelzijn om die praktijk tegen 1 januari 2006 uit de wereld te helpen.

"Dat is niet mogelijk omdat er geen valabel economisch alternatief is", zegt Willems. "Binnen een jaar of twee zou castratie met een vaccin mogelijk moeten worden, maar momenteel is er nog geen product voorhanden."

Het Algemeen Boerensyndicaat vergelijkt GAIA met het Vlaams Belang. "Rond politieke bewegingen die de fundamenten van ons democratisch bestel ondergraven, wordt een schutskring of cordon sanitaire gevormd", stelt Willems. "Nu er krachten bezig zijn om de grondvesten van de nutsdierensector te ondermijnen, moeten we ons afvragen of hier niet hetzelfde principe moet worden gehuldigd".

Nu in het nieuws