VB wil gratis identiteitskaart voor slachtoffers van diefstal

Print
Het Vlaams Belang wil dat slachtoffers van een diefstal gratis een nieuwe identiteitskaart en/of rijbewijs krijgen, op voorwaarde dat ze een bewijs van aangifte bij de politie kunnen voorleggen.
”In 2005 werden in Antwerpen 1.348 personen het slachtoffer van een gewelddadige diefstal en 695 personen het slachtoffer van een handtasroof. In het eerste semester van 2006 werden al 687 gewelddadige diefstallen en 332 handtasroven geregistreerd. In veel van deze gevallen wordt ook de identiteitskaart en/of het rijbewijs ontvreemd. Het is onbegrijpelijk dat slachtoffers van deze misdrijven zelf moeten opdraaien voor de kosten van een nieuw document”, stelt Filip Dewinter. Kijkend naar Nederlandse voorbeelden willen Dewinter en veiligheidsadviseur Bart Debie dat slachtoffers van een diefstal hun nieuwe identiteitskaart en rijbewijs gratis krijgen.

”Voor de mindervaliden en senioren die zich moeilijk of niet kunnen verplaatsen, moet deze service ‘aan huis’ via de wijkagent of buurttoezichter mogelijk gemaakt worden”, vindt Dewinter.
Nu in het nieuws