Renner Galvez overleden na valpartij op Gentse Zesdaagse

De Spaanse renner Isaac Galvez is zaterdagnacht om het leven gekomen na een valpartij op de piste van de Zesdaagse in Gent. De renner werd ter plekke gereanimeerd maar overleed op weg naar het Universitair Ziekenhuis van Gent. Het ongeval gebeurde om 00u30 tijdens de tweede ploegkoers. Galvez kwam in contact gekomen met de Belg Dimitri De Fauw, en werd tegen de balustrade aan de buitenkant van de piste gekatapulteerd. Het wielerevenement werd onmiddellijk stilgelegd en aan de toeschouwers werd gevraagd om Het Kuipke te verlaten. De laatste dag van de Zesdaagse zondag werd definitief afgelast "uit respect voor de renner, zijn nabestaanden en zijn collega's" meldde de organisatie.

Belga

De 31-jarige Isaac Galvez werd in 2000 profrenner bij, en sinds 2003 kwam hij uit voor het team van Illes Balears en Caisse d'Epargne. Hij was succesvol op de piste én op de weg. In 1999 en 2006 werd hij met zijn landgenoot Juan Llaneras, eveneens zijn partner in de Zesdaagse van Gent, wereldkampioen koppelkoers. Op het moment van het ongeval zondagmorgen stonden Galvez en Llaneras op de tweede plaats in de Zesdaagse van Gent, achter Iljo Keisse en de Duitser Robert Bartko.

Op de weg behaalde Galvez 12 overwinningen, met als belangrijkste ritzeges in de Catalaanse Week, de Ronde van Catalonië, de Vierdaagse van Duinkerke en het Internationaal Wegcriterium. In juli kwam hij heel dicht bij een ritzege in de Tour, toen hij in de vierde etappe enkel Robbie McEwen voor moest laten gaan.

Nu in het nieuws