Concert in Wembley ter nagedachtenis van prinses Diana

De Britse prinsen William en Harry zetten momenteel een megaconcert op poten ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de dood van hun moeder, prinses Diana.

Belga

Dat schrijven verschillende Britse kranten zondag. De hommage aan de prinses van Wales zal plaatsvinden in het nieuwe Wembley-stadion, in het noordwesten van Londen, op 1 juli, de datum waarop lady Di 46 jaar zou zijn geworden.

Het zou gaan om een concert met Britse en Amerikaanse sterren voor 90.000 liefhebbers. De show zal wereldwijd rechtstreeks uitgezonden worden.

De prinsen kiezen zelf de artiesten en zullen hierbij de muzikale smaak van hun moeder in het achterhoofd houden. Madonna, Kylie Minogue en Beyonce werden al gecontacteerd, evenals The Killers en rapper Pharrell. Daarnaast staan ook Elton John, die op de begrafenis van Diana zong, en George Michael al op de affiche. De 24-jarige William en 22-jarige Harry willen dat het concert een "optimistische en blije eerbetuiging wordt aan het leven en werk" van hun moeder, zo schrijft de Sunday Mirror. Volgens de Mail on Sunday zou het concert officieel worden aangekondigd op 12 december. Diana trouwde in 1981 met de Britse kroonprins Charles. Het paar scheidde in 1996. Lady Di kwam in augustus 1997 om het leven bij een ongeval in Parijs.

Nu in het nieuws