Mysterieuze vijfvoudige moord in Griekenland

Griekenland is in de ban van een mysterieuze moord op een groepje van vijf jagers.

Belga

De vijf jagers, tussen 17 en 33 jaar oud, werden tijdens een jachtpartij alle vijf van dichtbij doodgeschoten. Naar de daders ontbreekt elk spoor. Het motief is onduidelijk en de politie staat voor een raadsel. Zo meldt de Griekse staatsradio zondag.

Volgens de politie was het vijftal gaan jagen rond de West-Griekse stad Agrinion. Omdat zij niets van zich lieten horen, gingen familieleden naar hen op zoek. Zij ontdekten de levenloze lichamen in de omgeving van Platanos en verwittigden de politie. "De mannen werden verrast. Zij zijn vanop korte afstand beschoten", aldus een politieverantwoordelijke.

Het is voorlopig nog volledig onduidelijk hoe de vijf bewapende jonge mannen verrast en beschoten konden worden. De politie gaat ervan uit dat er verschillende daders in het spel zijn, maar tast nog in het duister over de motieven van de vijfvoudige moord. De politie sluit echter niet uit dat de slachtoffers in een machtstrijd verwikkeld waren met andere jagers. Het is ook niet uitgesloten dat de vijf jagers toevallig op criminelen zijn gebotst die "iets deden wat niet gezien mocht worden". De regio rond Agrinion staat bekend als een route die vaak gebruikt wordt voor drugstransporten van Albanië naar Griekenland.

Nu in het nieuws