Vondeling in treinstation van Essen maximum één week oud

Een gerechtsarts die zondagnamiddag de vondeling van het treinstation in Essen heeft onderzocht, heeft vastgesteld dat de baby hoogstens één week oud is.

Belga

De baby lag er nog niet lang, omdat de lichaamstemperatuur nog in orde was. Dat vernam Belga van Dominique Reyniers van het parket in Antwerpen. Een werkneemster van Infrabel vond de baby omstreeks 10.45 uur in een kartonnen doos op het perron van het station in Essen. De politie werd erbij gehaald en de baby werd onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis Klina in Brasschaat.

Daar werd de vondeling vanmiddag/zondag onderzocht door een gerechtsarts. "Uit dat onderzoek is gebleken dat de baby hoogstens één week oud is", aldus Reyniers. Het jongetje bleek ook in goede gezondheid en de lichaamstemperatuur was nog op peil. Dat wil zeggen dat de baby niet lang op het perron had gelegen. Er wordt een verband gelegd met de trein vanuit Roosendaal (Nederland) die even voordien nog was gestopt in het station. Politie en parket speuren momenteel naar de identiteit en de ouders van het kind.

Nu in het nieuws