Politie pakt in Antwerpen verdachte van aantal kunstdiefstallen op

De politie heeft zaterdagavond een 42-jarige man die in aanmerking komt voor een aantal kunstdiefstallen in de stad, opgepakt na een stiekeme achtervolging.

Belga

Hij wordt vandaag nog voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De politie hoopt met de arrestatie ook de reeks kunstdiefstallen te hebben opgelost.

Het verhaal begint in de buurt van het Antwerpse Centraal Station. Een keurig geklede man met een jas, losjes over de arm hangend, hield zich op in de buurt van de juwelenwinkeltjes. De speurders hielden de man nauwlettend in het oog en merkten dat hij meer aandacht had voor de klanten dan voor de juwelen. Hij stapte telkens terug buiten, sloeg nog een korte babbel met de uitbater van een Italiaans restaurant om dan uiteindelijk de universiteit in de Prinsstraat binnen te stappen.

De politie vertrouwde het zaakje niet en hield de man tegen toen hij uit de universiteit kwam. Andere speurders waren immers te weten gekomen dat hij de uitbater van het Italiaanse restaurant een gsm had verkocht die eerder op de dag was gestolen van een personeelslid in het Rockoxmuseum aan de Keizerstraat.

Dat de man die diefstal pleegde in een museum is geen toeval. De cel gauwdiefstallen van de politie heeft de verdachte immers officieel herkend als de man die onlangs een bronzen beeld heeft gestolen uit een hotel aan het Astridplein. De dief werd daar toen gefilmd. Hij pleegde ook nog een diefstal in een kunstgalerij aan de Pourbusstraat. De eigenaar van de galerij heeft de verdachte ook al herkend.