Baby gevonden in kartonnen doos in station Essen

In het station van de Antwerpse gemeente Essen is zondagmorgen omstreeks 11 uur een baby van één of twee weken oud teruggevonden in een kartonnen doos.

Belga

De baby verkeert in goede gezondheid. "De baby werd om iets voor 11 uur door een personeelslid van Infrabel, de Belgische spoorinfrastructuurbeheerder, aangetroffen op perron 1 in het station van Essen, vlak aan de grens met Nederland. De baby van zeven tot veertien dagen oud lag in een kartonnen doos op een zitbank van het perron", zo legt Frédéric Petit, woordvoerder van Infrabel uit.

Het Infrabel-personeelslid lichtte zijn baas in en de politie en de dienst 100 werden erbij geroepen. De baby werd overgebracht naar het klina-ziekenhuis in Brasschaat waar hij werd onderzocht. Het kind zou in goede gezondheid verkeren.

In het station van Essen kwam vlak voor de baby werd aangetroffen, nog een trein voorbij uit het Nederlandse Roosendaal richting Antwerpen-Centraal. Die trein zou omstreeks 10.48 uur ook een minuutje hebben stilgestaan in Essen.