Dronken automobilist verstopt zich op toilet

Een dronken automobilist die zaterdagnamiddag betrokken geraakte in een ongeval, heeft geprobeerd zich te onttrekken aan een ademtest door zich op te sluiten in een toilet van het ziekenhuis waarheen hij was gebracht.

Belga

's Morgens was een andere dronken automobilist al gaan lopen uit het ziekenhuis omdat hij geen ademtest wilde afleggen. Het eerste ongeval deed zich voor op het kruispunt van de Belgiëlei en de Haringrodestraat. Een 26-jarige automobilist uit Willebroek negeerde vermoedelijk een rood licht en reed in de flank van een wagen waar een volwassene en vijf kinderen in zaten.

Eén van de kinderen en de 26-jarige uit Willebroek liepen lichte verwondingen op en werden naar het Sint-Vincentiusziekenhuis gebracht. Die laatste was volgens de politie duidelijk dronken. Toen de politie hem wilde verhoren in het ziekenhuis, bleek hij gevlucht te zijn. Pas om 17 uur zaterdagavond meldde de man zich met de boodschap dat hij wankelde op zijn benen omdat hij tegen de voorruit was gevlogen.

Kort na de middag gebeurde er een ongeval op de Blancefloerlaan op Linkeroever. Een 20-jarige man kwam samen met zijn vriend van een voetbalwedstrijd en verloor de controle over zijn wagen. Hij sloeg over de kop en belandde tegen een verkeerslicht. De twee inzittenden werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Toen de politie hem wilde ondervragen, verklaarde het ziekenhuispersoneel dat de 20-jarige zich al twee uren lang had verstopt in een toilet. De politie vroeg hem buiten te komen omdat ze wisten dat hij gedronken had. Niet waar want ik heb diarree, antwoordde de bestuurder. Een ademtest wees uiteindelijk toch uit dat hij gedronken had. De man is zijn rijbewijs kwijt.

Nu in het nieuws