Emile Mpenza dronken betrapt achter stuur Lambo

Rode Duivel Emile Mpenza (28) is zijn rijbewijs kwijt. De spits werd gistermorgen in Mortsel vanachter het stuur van zijn zwarte Lamborghini geplukt. Hij reed zigzaggend over de baan na een bezoekje aan dancing La Rocca in Lier.

hcardyn

Een getuige zag gisterochtend een zwarte Lamborghini zigzaggend de parking van La Rocca aan de Antwerpsesteenweg in Lier verlaten. Dat was om 7.30u, het sluitingsuur van de dancing op ‘zondagavond’. De bolide werd rond 7.40u door de politie tegengehouden in Mortsel, zo’n zeven kilometer verderop. Van kennelijke dronkenschap - uiterlijk zichtbaar - was er bij chauffeur Emile Mpenza geen sprake, maar door zijn rijgedrag kreeg de voetballer toch een ademtest voorgeschoteld.

Mpenza blies positief en werd door de agenten meegenomen naar het politiekantoor voor een ademanalyse. Daarna werd zijn rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken. Dat impliceert dat hij tenminste 0,65 milligram per liter uitgeademde alveolaire lucht haalde, het vroegere 1,45 promille. Dat bereik je na zeven glazen champagne of pils in een kort tijdsbestek. Mpenza had geluk dat hij enkel geïntoxiceerd was en niet in staat van kennelijke dronkenschap verkeerde. Anders had hij zijn roes mogen uitslapen in de gevangenis. Nu mocht hij na de vaststellingen beschikken.

Mpenza moet zich later nog wel verantwoorden voor de politierechter. Die kan hem een boete en/of een bijkomend rijverbod opleggen.

Emile Mpenza haalde eerder al het verkeersnieuws. In 1998 moest hij in Malmedy uitwijken voor een hert, met kwalijke gevolgen voor zijn Porsche. En na een slippartij in september 2000 ‘parkeerde’ de spits zijn Ferrari in het decor in Crisnée, nabij Luik. Hij was achter het stuur in slaap gevallen en raakte lichtgewond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER