Gevonden baby in station is jongentje van twee weken oud

Het parket is een onderzoek begonnen naar de afkomst van de baby die zondagmorgen is achtergelaten in het NMBS-station in Essen.

Belga

De politie onderzoekt momenteel de precieze omstandigheden waarin de baby is achtergelaten. Dat vernam Belga zonet van parketwoordvoerster Dominique Reyniers. Het parket deelt ook mee dat er geen beelden genomen mogen worden van het baby'tje.

Het was een werknemer van Infrabel die de ontdekking deed. "Het ging om een jongetje van maximaal twee weken oud", zegt Dominique Reyniers. "De gezondheid van het kindje is goed. Het was er achtergelaten in een kartonnen doos. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden waarom het kind is achtergelaten, is momenteel volop aan de gang."

Politie en parket speuren momenteel naar de identiteit en de ouders van het kind. Over de stand van zaken kon het parket voorlopig nog geen commentaar geven. Het parket deelt nog wel mee dat er onder geen beding beelden gemaakt mogen worden van het baby'tje in het Klinaziekenhuis in Brasschaat. "Het gaat om een minderjarig kind en we moeten de privacy absoluut waarborgen.", aldus Reyniers nog.

Nu in het nieuws