Jan Ullrich traint en hoopt op snelle terugkeer

De Duitser Jan Ullrich bevestigde zaterdag aan de Duitse pers dat hij elke dag traint en zijn plaats in het peloton snel hoopt te heroveren. Ullrich werd in juli door zijn toenmalige werkgever T-Mobile ontslagen vanweg zijn vermoedelijke betrokkenheid in het Spaanse dopingnetwerk rond bloeddoping.

Belga

"Ik heb absoluut niet de intentie om op te geven zonder er voor te vechten. Ik zit elke dag op de fiets en werk aan mijn uithouding en aan mijn conditie", verklaarde de Tourwinnaar van 1997. Ullrich verklaarde zaterdag aan de Duitse krant Bild dat hij zich op training probeerde te ontdoen van alle woede die hij opgekropt had. "Als ik daarin slaag, ben ik echt opnieuw in vorm".

De 33-jarige Duitser houdt nog steeds vol dat hij nooit doping nam. Het Spaanse gerecht verklaarde in oktober nog dat er in het onderzoek naar de zaak-Puerto geen enkele aanklacht tegen de ex-renner van T-Mobile bestond.

Intussen zou de Italiaanse formatie Tinkoff bereid zijn om Ullrich in dienst te nemen. De club wordt gesponsord door de rijke Russische zakenman Oleg Tinkov en is sinds 2006 actief op het continentale circuit, het equivalent van de tweede wielerafdeling.